Стратегія розвитку екологічно спрямованих транспортно-логістичних кластерів блакитного океану - Гриценко, С.І. (Вісник економічної науки України, 2019)
Виявлено загальні аспекти бізнес-всесвіту, що складається з двох різних видів простору, які мають стратегію червоних та блакитних океанів. Обґрунтовано теоретичний базис формування стратегії розвитку екологічно спрямованих транспортно-логістичних кластерів блакитного океану. Аргументовано взаємний вплив екологічних аспектів, транспортно-логістичних кластерів та інтелектуальних транспортних систем. Доведено актуальність впровадження інтелектуальних транспортних систем для поліпшення якості надання транспортних послуг та визначено їх доцільність. Запропоновано бізнес-модель стратегії розвитку екологічно спрямованих транспортно-логістичних кластерів.