Про застосування принципу усереднення в стохастичних диференціальних рівняннях гіперболічного типу - Митропольський, Ю.О.; Коломієць, В.Г.; Коломієць, О.В. (Український математичний журнал, 2003)
Доведено теорему про застосування принципу усереднення Боголюбова - Митропольського для стохастичних диференціальних рівнянь з частинними похідними гіперболічного типу.