Приближение суммами Валле Пуссена классов аналитических функций - Рукасов, В.И. (Український математичний журнал, 2003)
Для верхніх меж відхилень сум Валле Пуссена, взятих по класах функцій, що допускають аналітичні продовження у фіксовану смугу комплексної площини, знайдено асимптотичні рівності, які в деяких випадках забезпечують розв'язок відповідної задачі Колмогорова - Нікольського.