Стійкість обмежених розв'язків диференціальних рівнянь з малим параметром у банаховому просторі - Городній, М.Ф. (Український математичний журнал, 2003)
Доведено, що для секторіальиого оператора AA зі спектром σ(A), який діє на комплексному банаховому просторі B. Умова σ(A) ∩ i R = Ø є достатньою для того, щоб диференціальне рівняння з малим додатним параметром εx′ε′(t)+x′ε(t)=Axε(t)+f(t),t ∈ R, мало єдиний обмежений розв'язок лє для довільної обмеженої функції f: R→B, що задовольняє певну умову Гельдера. Також встановлено, що при ε→0+ обмежені розв'язки таких рівнянь збігаються рівномірно на R до єдиного обмеженого розв'язку диференціального рівняння x'(t)=Ax(t)+f(t).