Обернена задача з вільною межею для рівняння теплопровідності - Іванчов, М.І. (Український математичний журнал, 2003)
Встановлено умови існування і єдиності розв'язку оберненої задачі для одновимірного рівняння теплопровідності з невідомим старшим коефіцієнтом, що залежить від часу, у випадку, коли частина межі області є невідомою.