Эффект временной задержки распространения носителя в уравнениях тонких пленок - Таранец, Р.М.; Шишков, А.Е. (Український математичний журнал, 2003)
Доведено існування ефекту часової затримки розповсюдження носія „сильних" розв'язків задачі Коші для рівняння тонких плівок, встановлено точні умови на поведінку початкової функції біля вільної межі, які забезпечують виникнення цього ефекту.