Знакосохраняющее приближение периодических функций - Плешаков, М.Г.; Попов, П.А. (Український математичний журнал, 2003)
Доведено теорему Джексона для наближення періодичних функцій із збереженням нулів (тобто коли наближаючий поліпом має ті самі нулі yi для знакозберігаючого наближення (тобто коли наближаючий поліпом має на кожному інтервалі (yi,yi−1) той самий знак, що й функція ff, де у,— точки, одержані з початкових точок −π≤y2s≤y2s−1<...<y1<π за допомогою рівності yi=yi+2s+2π при цьому ці точки є нулями 2π-періодичної неперервної функції f.