Задача з нелокальними умовами для рівнянь з частинними похідними, не розв'язаних відносно старшої похідної - Власій, О.Д.; Пташник, Б.Й. (Український математичний журнал, 2003)
В області, яка є добутком відрізка на p-вимірний тор, досліджено коректність задачі з нелокальними крайовими умовами для рівняння з частинними похідними, не розв'язаного відносно старшої похідної за виділеною змінною. Встановлено умови класичної коректності задачі. Доведено метричні теореми про оцінки знизу малих знаменників, які виникають при побудові розв'язку задачі.