Про стійкість з часом просторової асимптотики розв'язків еволюційних рівнянь - Черемних, Є.В. (Український математичний журнал, 2002)
Одержано деякі розв'язки рівняння теплопровідності на півосі, що зберігають з часом асимптотичне зображення функції, яка задає розв'язок у початковий момент часу. Вказана властивість зберігається і при наявності комплекснозначного степенево спадного потенціалу. Наведено деяку оцінку для швидкості „руйнування" структури розв'язку.