Про деякі властивості поведінки лінійних розширень динамічних систем на торі при збуренні фазових змінних - Самойленко, А.М.; Степаненко, Н.В. (Український математичний журнал, 2002)
Досліджуються класи лінійних розширень динамічних систем на торі, для яких існують функції Ляпунова при довільному потоці на торі. Окремо виділяються такі лінійні розширення, для яких існують функції Ляпунова тільки зі змінними коефіцієнтами. Досліджується питання збереження регулярності при збуренні фазових змінних.