Система інформаційної підтримки стратегії підприємства - Богачов, О.С.; Онофрійчук, О.П.; Коростова, І.А. (Вісник економічної науки України, 2019)
З появою онлайн-цифрових платформ відбулася важлива трансформація в управлінні стратегічним розвитком підприємства. Інформаційне забезпечення на сьогодні є ключовим елементом розробки стратегії. Практика ведення бізнесу доказує, що одним з перспективних напрямів досліджень є аналіз соціальних мереж з метою удосконалення комунікаційних процесів. В аналізі соціальних мереж виділено чотири основні напрями дослідження: структурне, ресурсне, нормативне та динамічне. Запропонована система інформаційної підтримки стратегії. Основна мета пропонованої системи – інформаційне забезпечення в реальному часі та прогнозування майбутнього стану зовнішнього та внутрішнього середовища. Отримана інформація сприяє розробці додаткових програм розвитку підприємства з урахування особливостей інтересів персоналу.