Аналіз результатів дослідження географічних культур сосни звичайної В. Д. Огієвського - Терещенко, Л.І. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Проведено обстеження найстаріших в Україні географічних культур сосни звичайної. Запропоновано узагальнену шкалу оцінювання географічних походжень. Окреслено перспективи подальшої роботи в Собицькому лісництві Сумської області.