Гомоклінічні точки для сингулярно збуреної системи диференціальних рівнянь із запізненням - Клевчук, І.І. (Український математичний журнал, 2002)
Одержано зображення інтегрального многовиду системи сингулярно збурених диференціально-різницевих рівнянь з періодичною правою частиною. Показано, що при відповідних умовах на праву частину відображення Пуанкаре для збуреної системи має трансверсальну гомоклінічну точку.