Про системи Лотки - Вольерри з дифузією та імпульсною дією - Струк, О.О.; Ткаченко, В.І. (Український математичний журнал, 2002)
Вивчається двовимірна система Лотки — Вольтерри з дифузією та імпульсною дією у фіксовані моменти часу. Отримано умови перманентності системи. У випадку періодичності по t та незалежності коефіцієнтів системи від просторової змінної х отримано умови існування та єдиності періодичних розв'язків системи.