(ϕ, α)-сильная суммируемость рядов Фурье - Лапласа функций, непрерывных на сфере - Ласурия, Р.А. (Український математичний журнал, 2002)
Встановлено оцінки зверху наближені, узагальненими сильними середніми В. Тотика, застосованими до відхилень, середніх Чезаро критичного порядку рядів Фур'е - Лапласа від неперервних функцій. Оцінки подано через рівномірні найкращі наближення неперервних функцій на одиничній сфері.