О задаче Стефана с кинетическим и классическим условием на свободной грани - Базалий Б.В.; Дегтярев С.П. (Український математичний журнал, 1992)
Розглянута задача Стефана з кінетичною умовою на вільній границі розподілу фаз u⁺ = u⁻ =ɛk(y,τ)−ɛv, де k(y,τ) — напівсума головних кривин, vv — швидкість її переміщення у напрямку нормалі. Доведена розв’язність модифікованої задачі Стефана в просторах гладких функцій та збіжність її розв’язків до розв’язку класичної задачі Стефана, коли ɛ→0.