Задачи теории приближений в линейных пространствах - Степанец, А.И. (Український математичний журнал, 2006)
Наведено огляд результатів, пов'язаних з апроксимаційними характеристиками npoсторів Sρφ та їхніх узагальнень. Підхід, що пропонується, дає можливість отримувати розв'язки задач класичної теорії наближень в абстрактних лінійних просторах у явному вигляді. Як наслідки, з отриманих результатів випливають твердження, що є новими навіть у випадку наближень у функціональних гільбертових просторах L₂.