О гомоморфизмах алгебр, порожденных проекторами, и функторах Кокстера - Попович, С.В.; Самойленко, Ю.С. (Український математичний журнал, 2003)
Розглянуто алгебри, породжені ідемпотентами в банахових просторах та ортопроекторами у гільбертових просторах з сумою, кратною одиниці. Побудовано кілька функторів між категоріями зображень, що породжені гомоморфізмами згаданих алгебр, та вивчено їх властивості. Наведено застосування.