О модулях над групповыми кольцами нильпотентных групп - Дашкова, О.Ю. (Український математичний журнал, 2012)
Вивчається RG-модуль A такий, що R — кiльце, A/CA(G) не є мiнiмаксним R-модулем, CG(A) = 1, G — нiльпотентна група. Розглядається система Lnm(G) усiх пiдгруп H ≤ G, для яких фактор-модулi A/CA(H) не є мiнiмаксними R-модулями. Дослiджується RG-модуль A такий, що Lnm(G) задовольняє або слабку умову мiнiмальностi, або слабку умову максимальностi як упорядкована множина. Доведено, що нiльпотентна група G, яка задовольняє цi умови, мiнiмаксна.