Сучасна українська біографістика: досвід та проблеми розвитку - Попик, В.; Любовець, Н. (Національна бібліотека України ім.В.І.Вернадського, 2006)
Висвітлено проблеми, пов'язані з розвитком вітчизняної та зарубіжної біографістики й української біобібліографії (УБ) з урахуванням зростаючих інформаційних потреб суспільства. Обгрунтовано необхідність розширення джерельної бази біографічних досліджень. Показано, що на сучасному етапі розвитку УБ сформовано всі передумови для практичного формування фундаментального національного біографічного зводу у книжковій та електронній формах. На підставі рукописних і книжкових фондів НБУВ проаналізовано особливості формування загальнонаціонального науково-інформаційного ресурсу іконографічних матеріалів. Розглянуто сучасну українську педагогічну біобібліографістику як об'єкт наукового дослідження.