Алгебры функционально-инвариантных решений трехмерного уравнения Лапласа - Мельниченко, И.П. (Український математичний журнал, 2003)
У комутативних, асоціативних третього рангу алгебрах із головною одиницею над комплексним полем виділено такі базиси, що гіперкомплексні моногенні функції, побудовані в цих базисах, мають компоненти, що задовольняють тривимірне рівняння Лапласа. Поняття моногенності для цих функцій аналогічне поняттю моногенності в комплексній площині.