Об индефинитной интерполяционной задаче Шура - Неванлинны - Пика - Деркач, В.А. (Український математичний журнал, 2003)
Інтерполяційна задача Шура - Неванлінни - Піка, яка розглядається в класі узагальнених функцій Шура, зводиться до задачі розширення деякого ізометричного оператора V, що діє у просторі Понтрягіна. Опис розв'язків задачі базується на теорії М. Г. Крейна резольвентної матриці.