Экстремальные задачи теории приближений в линейных пространствах - Степанец, А.И. (Український математичний журнал, 2003)
Пропонується підхід, що дозволяє ставити і розв'язувати в завершеному вигляді основні екстремальні задачі теорії наближень в абстрактних лінійних просторах. Цей підхід співпадає з традиційним у випадку наближення множин функцій, заданих та інтегровних з квадратами відносно заданої σ-адитивної міри на многовидах в Rᵐ, m ≥ 1.