Аппроксимация гармоническими сплайнами функций двух переменных - Клименко, В.Т. (Український математичний журнал, 1995)
Побудовані двовимірні сплайни. Оцінка відхилення сплайну від апроксимованої функції дана у двох виглядах. Порівнюються апроксимації плоскою ламаною лінією і гармонійним сплайном. Обґрунтовується доцільність введення в математику поняття гармонійного сплайну.