Крайові задачі для диференціального рівняння, не розв'язного відносно старшої похідної за часом - Комарницька, Л.І.; Пташник, Б.Й. (Український математичний журнал, 1995)
Встановлено умови існування та єдиності розв'язків задач з локальними крайовими умовами за часовою змінною та умовами періодичності за просторовими координатами для диференціальних рівнянь з постійними коефіцієнтами, не розв'язних відносно старшої л охідної за часом. Доведено метричну теорему про оцінки знизу малих знаменників, які виникають при побудові розв'язків задач.