Про внесок Ю. О. Митропольського у розвиток асимптотичних методів нелінійної механіки - Самойленко, А.М.; Коломієць, В.Г. (Український математичний журнал, 1997)
Наведено огляд фундаментальних наукових досліджень академіка Ю. О. Митропольського в області нелінійних диференціальних рівнянь, математичної фізики і теорії нелінійних коливань.