Якісний аналіз впливу на гармонічний осцилятор з тертям випадкових збурень типу „білого шуму" вздовж вектора фазової швидкості - Кулініч, Г.Л. (Український математичний журнал, 1997)
Розглядається зображення па фазовій площині згасаючого гармонічного осцилятора з тертям при випадкових збуреннях вздовж вектора фазової швидкості. Досліджується поведінка амплітуди, фази та повної енергії згасаючого осцилятора.