Обратные теоремы Джексона в пространствах с интегральной метрикой - Пичугов, С.А. (Український математичний журнал, 2012)
У просторах LΨ(T) періодичних функцій з метрикою ρ(f,0)Ψ=∫TΨ(|f(x)|)dx, де Ψ — функція типу модуля неперервності, досліджуються обернені теореми Джексона у випадку апроксимації тригонометричними поліномами. Доведено, що обернена теорема Джексона має місце тоді і тільки тоді, коли нижній показник розтягнення функції Ψ не дорівнює нулеві.