Нелокальна крайова задача для параболічних рівнянь зі змінними коефіцієнтами - Задорожна, П.М.; Пташник, Б.Й. (Український математичний журнал, 1995)
Досліджується задача з нелокальними умовами за часовою координатою для параболічних за Петровським рівнянь довільного порядку зі змінними коефіцієніами. Встановлюються умови існування та єдиності класичного розв’язку задачі. Доводяться метричні теореми про оцінки знизу малих знаменників, які виникають при побудові розв’язку задачі.