Нелокальные двухточечные краевые задачи в слое с дифференциальными операторами в краевом условии - Фардигола, Л.В. (Український математичний журнал, 1995)
Одержано критерії коректності та сильної коректності (згладжування розв'язків порівняно до заданих функцій) крайових задач у нескінченному шарі для лінійних еволюційних диференціальних рівнянь з частинними похідними. Крайова умова є нелокальною і зв'язує значення шуканої функції та її похідних відносно просторових змінних на зсувах всередину шару компонент зв'язності його межі.