О сумме двух алгебр Ли с конечномерными коммутантами - Петравчук, А.П. (Український математичний журнал, 1995)
Доведено, що нескінченновимірна алгебра Лi над довільним полем, яка розкладається в суму двох своїх підалгебр із скінченновимірними комутантами, майже розв'язна.