Оценки снизу поперечников классов сверток периодических функций в метриках С и L - Сердюк, А.С.; Степанец, А.И. (Український математичний журнал, 1995)
Наведено нові достатні умови належності ядер до множини Cy,2n введеної О. К. Кушпелем. Ці умови дозволили розширити множину ядер, що належать до Cy,2n на основі чого одержано оцінки знизу поперечників за Колмогоровим для класів згорток з такими ядрами. Показано, що для деяких важливих випадків ці оцінки є точними.