Проблеми відтворення букових лісів Карпат у контексті наближеного до природи лісівництва - Бродович, Ю.Р.; Гербут, Ф.Ф.; Бродович, Р.І.; Гудима, В.М.; Кацуляк, Ю.Д. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2009)
Оцінено сучасну типологічну структуру букових лісів Карпат, розкриті деякі особливості їх природного і штучного лісовідновлення в розрізі переважних груп типів лісу.