Про можливість стабілізації еволюційних систем диференціальних рівнянь з частинними похідними на Rⁿ×[0,+∞) за допомогою одновимірних позиційних керувань - Фардигола, Л.В.; Шевельова, Ю.В. (Український математичний журнал, 2002)
Одержано умови можливості стабілізації еволюційних систем диференціальних рівнянь з частинними похідними на Rⁿ×[0,+∞) за допомогою одновимірних позиційних керувань. Для доведення цих умов використано метод перетворення Фур'є. При цьому одержано оцінки напівалгебраїчних функцій на напівалгебраїчних множинах за допомогою теореми Тарського - Зайденберга та її наслідків. Наведено також приклади систем, які можливо та які неможливо стабілізувати.