Методика оцінювання стану рекреаційно-оздоровчих лісів у гірському Криму - Плугатар, Ю.В.; Рудь, А.Г.; Папельбу, В.В. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2009)
Запропоновано методику оцінювання стану рекреаційно-оздоровчих лісів у гірському Криму, що дає можливість на науковій основі створювати нові та довгостроково експлуатувати існуючі рекреаційні об’єкти на території лісового та природно-заповідного фонду.