Використання абсорбентів вологи при вирощуванні садивного матеріалу сосни звичайної в контейнерах - Ведмідь, М.М.; Лялін, О.І. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2009)
У субстрат для вирощування сіянців сосни звичайної із закритою кореневою системою додавали препарати теравет-агро, аквасорб 3005 S і гумітаб. Визначено показники схожості насіння, приживлюваності саджанців наприкінці першого року вирощування в культурах, а також життєздатності сіянців, діаметра кореневої шийки, висоти надземної частини, приросту за висотою та стану сіянців наприкінці другого року вирощування в контейнерах.