Точные условия разрешимости задачи Коши для систем линейных функционально-дифференциальных уравнений первого порядка, задаваемых (σ₁,σ₂,...,σn;τ)-положительными операторами - Ронто, А.Н. (Український математичний журнал, 2003)
Отримано нові достатні умови, за яких задача Коші для системи лінійних функціонально-диференціальних рівнянь є однозначно розв'язною при довільних адитивних збуреннях. Знайдені умови є в певному сенсі неполіпшуваними.