О некоторых экстремальных задачах теории приближений в комплексной плоскости - Вакарчук, С.Б. (Український математичний журнал, 2004)
У банаховых просторах Харді Hq, Бергмана H′q на ℬ (p,q,λ), одержано точні значення колмогоровського, берпштейнівського, гельфандінського, лінійного та тригопометричного n-поперечників класів аналітичних у колі |z|<1 функцій, у яких усереднені модулі неперервності r−x похідних мажоруються деякою функцією. Для цих класів також розгляиуго задачі оптимальпого відновлення та кодування функцій.