Метод укорочення для зліченно- точкових крайових задач у просторі обмежених числових послідовностей - Самойленко, А.М.; Теплінський, Ю.В.; Недокіс, В.А. (Український математичний журнал, 2004)
Розглянуто можливі способи редукції зліченноточкової нелінійної крайової задачі з нелінійною крайовою умовою на відрізку до скіиченновимірної багатоточкової задачі, побудованої на основі вихідної методом укорочення. Наведені результати проілюстровано прикладами.