Структура бінарних перетворень типу Дарбу та їх застосування в теорії солітонів - Прикарпатський, Я.А.; Самойленко, А.М.; Самойленко, В.Г. (Український математичний журнал, 2003)
На основі узагальненої тотожності Лагранжа для пар формально спряжених багатовимірних диференціальних операторів на асоційованої з нею спеціальної диференціально-геометричної структури запропоновано загальну схему побудови відповідних операторів перетворення, що описуються нетривіальними топологічними характеристиками. Побудовано в явному вигляді відповідні інтегро-диференціальні символи операторів перетворень, які використано для конструювання інтегровних за Лаксом нелінійних двовимірних еволюційних рівнянь та їх перетворень типу Дарбу - Беклунда.