Нарізно неперервні функції відносно змінного репера - Герасимчук, В.Г.; Маслюченко, В.К.; Маслюченко, О.В. (Український математичний журнал, 2004)
Показано, що множина D(f) точок розриву функції f:R²→R, яка неперервна у кожній точці p відносно двох змінних лінійно незалежних напрямків e₁(p) і e₂(p), є множиною першої категорії; якщо ж f ще й диференційовна відносно одного з напрямків, то D(f) — ніде не щільна.