Условия оптимальности в задачах управления системами дифференциальных уравнений с импульсными воздействиями при нелокальных краевых условиях - Шарифов, Я.А. (Український математичний журнал, 2012)
Дослiджується задача оптимального керування, в якiй стан керованої системи описується диференцiальними рiвняннями з iмпульсними збуреннями при нелокальних крайових умовах. Спочатку з допомогою принципу стиснутих вiдображень доведено iснування та єдинiсть розв’язкiв нелокальної крайової задачi при iмпульсних збуреннях i фiксованих допустимих керуваннях. При деяких умовах на початковi данi задачi обчислено градiєнт функцiонала i встановлено необхiднi умови оптимальностi.