Скалярные операторы, равные произведению унитарных корней из единичного оператора - Самойленко, Ю.С.; Якименко, Д.Ю. (Український математичний журнал, 2012)
Вивчається множина тих γ∈C, для яких iснують такi унiтарнi оператори Ui , що U₁U₂...Un=γI та Umii=I, де mi∈N є заданими.