Дмитро Іванович Мартинюк (до 70-річчя від дня народження) - Городній, М.Ф.; Данилов, В.Я.; Кириченко, В.В.; Перестюк, М.О.; Самойленко, А.М. (Український математичний журнал, 2012)
Дмитро Іванович Мартинюк — математик, доктор фізико-математичних наук, професор, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки (1985 р.), відомий спеціаліст в області звичайних диференціальних рівнянь та диференціальних рівнянь з відхиляючим аргументом, яскравий представник школи Крилова – Боголюбова – Митропольського. Своїми науковими працями він вніс значний вклад у розвиток і формування теорії диференціально-різницевих рівнянь, теорії різницевих рівнянь і теорії нелінійних коливань. Результати його робіт мають широке практичне застосування в теорії автоматизованого керування та в теорії коливань механічних систем.