Про існування глобальних атракторі» для одного класу каскадних систем - Капустян, О.В. (Український математичний журнал, 2004)
Досліджується якісна поведінка розв'язків каскадних систем без єдииості. Доведено, що розв'язки системи реакції-дифузії, збуреної системою звичайних диференціальних рівнянь, і розв'язки системи рівнянь в'язкої нестисливої рідини з пасивними складовими утворюють сім'ї багатозначних напівпроцесів, для яких у фазовому просторі існує компактний глобальний атрактор.