Приближение (ψ¯,β¯)-дифференцируемых периодических функций многих переменных - Задерей, П.В. (Український математичний журнал, 1993)
Одержані оцінки найкращих наближень в інтегральній та рівномірній метриках на класах періодичних функцій багатьох змінних, які визначаються обмеженнями на змішану узагальнену похідну, введену О. І. Степанцем. При цьому гармоніки тригонометричних поліномів, які використовуються для наближення розглядуваних класів функцій, беруться з так званих гіперболічних хрестів.