О наилучших полиномиальных приближениях 2π-периодических функций и точных значениях n-поперечников функциональных классов в пространстве L₂ - Вакарчук, С.Б. (Український математичний журнал, 2002)
Для розв'язку екстремальних задач іеорії апроксимації у просіорі L₂ застосонапо τ-модулі, введені К. Г. Івановим. Одержано точні значення констант в нерівностях іипу Джексона га знайдено точні значення n-поперечників функціональних класів, визначених за допомогою даних модулів.