Наближений синтез оптимального обмеженого керування для параболічної крайової задачі - Капустян, О.А. (Український математичний журнал, 2002)
Розглянуто наближене оптимальне керування за принципом оберненої о зв'язку (синтезу) для параболічної крайової задачі. Оператор оберненого зв'язку подається за допомогою рядів Фур'є за власними функціями оператора Лапласа, що не дозволяє використати ці результати для практичного застосування. У зв'язку з цим обі руніовусться збіжність наближених керувань, точок перемикання, значень критерію якості до точних значень відповідних величин.