О парах неограниченных самосопряженных операторов, связанных алгебраическим соотношением - Островский, В.Л.; Самойленко, Ю.С. (Український математичний журнал, 1993)
Вивчаються пари необмежених самоспряжених операторів А, В, пов'язаних алгебраїчним співвідношенням вигляду F₁(A)B=BF₂(A). Цля таких співвідношень наведені різноманітні варіанти визначення „інтегровних” пар операторів, виділено клас „ручних” співвідношень, для яких описано незвідні пари та наведено структурну теорему.