Задачі з вільними межами та нелокальні задачі для нелінійних параболічних рівнянь - Митропольський, Ю.О.; Березовський, А.А. (Український математичний журнал, 1997)
Наведено постановки задач з вільними межами та нелокальних задач для нелінійних параболічних рівнянь, що виникають у проблемах металургії, медицини та екології, і розглянуто деякі конструктивні методи їх розв'язання.